Even voorstellen: Dr. Sameera Naib

22 april 2020
32be0f36-de74-41de-a8f3-ade383b83c32.jpg

Hij promoveerde dit jaar (2020) aan de Universiteit Gent met zijn proefschrift ‘Invloed van sterk heterogene constitutieve materiaaleigenschappen op de structurele integriteit van een las met defecten’ en behaalde daarmee zijn doctoraat in Werktuigkunde-elektrotechniek. Dr. Sameera Naib (29 jaar) is in december 2019 verhuisd naar Nederland en is sindsdien werkzaam bij HDM Pipelines als Pipeline Integriteit Adviseur.

Dr. Sameera Naib is geboren in India, in Bangalore, waar hij tot aan heden toe opgroeide. Zijn interesse in mechanica werd al vroeg zichtbaar. Hij leest veel over technologie, maar ook over geschiedenis en cultuur.

Na de middelbare school behaalde hij in India zijn bachelorsdiploma (BE) in Werktuigbouwkunde en later zijn master MSc.in Computational Mechanics of Materials And Structures (COMMAS) in Duitsland. Met zijn doctoraal op zak, is Dr. Sameera Naib een enorme aanwinst voor HDM Pipelines.

In zijn functie als Pipeline Integriteit Adviseur is hij verantwoordelijk voor de integriteit beoordeling van assets: o.a. het inventariseren en evalueren van de risico’s die van invloed zijn op  pijpleidingen en het uitvoeren van Fitness For Service (FFS). Met informatie over de status van pijpleidingen zijn klanten van HDM Pipelines beter in staat om storingen in de toekomst te voorkomen.

Naast het inventarisatiewerk verricht Naib ook onderzoek en schrijft hij wetenschappelijke publicaties. Als PhD onderzoeker is hij verbonden aan de Universiteit Gent voor onderzoek naar structurele integriteit van lassen voor stalen buizen. Ook voor HDM Pipelines verzorgt hij inhoudelijke content. Net voor de start van het telefonische interview, zat Naib te schrijven aan een casestudie over Risco Analyse, Trace Study en Conditiebepaling van Asbest Cement en Beton leidingen. Deze zullen binnenkort beschikbaar zijn voor onze klanten.

Naib is zelf erg content met zijn baan binnen HDM Pipelines. Hij licht toe: “During my interview at HDM Pipelines, it did not feel like a company. I felt everyone was chilled, enthusiastic, knowledgeable and very homely. Now that I am here, I totally agree with my first feeling!”.

Wij zijn ontzettend blij met de komst van deze nieuwe collega. Naib zijn leergierige en enthousiaste benadering werkt aanstekelijk. Zijn plannen binnen HDM Pipelines voor de toekomst zijn groot. Maar daarover een andere keer meer.

Wil je meer weten over Dr. Sameera Naib? Bekijk dan hier zijn LinkedIn profiel. Ben je nieuwgierig geworden naar HDM Pipelines? Wij zijn altijd op zoek naar talent. Bekijk dan hier onze meest recente vacatures.

HDM PIPELINES B.V.

Headquarters

+31 (0)85 1301944

www.hdm-pipelines.com

info@hdm-pipelines.com

ISO 9001 en VCA* certified

GET IN TOUCH

Follow Our Activity

A step change into pipeline management.