HDM Pipelines en Impazz Maintain steunen Mpilo Foundation

22 november 2019
Mpilo-bezoek-leeuwarden-1280x622.jpeg

Tijdens de viering van het vijfjarig bestaan van Impazz Maintain op 10 september 2019 maakten Rudy Dijkstra van HDM Pipelines en zijn vriend Arjan Bijker van Impazz Maintain bekend dat zij zich samen hebben verbonden aan Mpilo Foundation, met als doel het financieel mogelijk te maken voor Mpilo Foundation om minimaal één waterbron per jaar te realiseren in Zimbabwe. 

Waarom partner?

Wij hebben het geluk op de juiste plek geboren te zijn. Ons water komt schoon uit de kraan en wij verbruiken ongeveer 119 liter per persoon per dag. In Zimbabwe moeten mensen, meestal vrouwen en kinderen, een half uur lopen om een emmer (schoon) water (+/- 20 liter) te halen uit een waterbron. Onze kwaliteit van leven is voor een groot deel afhankelijk van de toegankelijkheid van onze basisbehoeften. Mpilo Foundation wil middels de stichting basisbehoeften bieden aan mensen die dit keihard nodig hebben. Deze basisbehoeften zijn van wezenlijk belang voor de ontwikkeling en gezondheid van mensen. Met de financiële bijdrage voor het realiseren van één waterbron per jaar kunnen minimaal 500 mensen van schoon drinkwater worden voorzien, één van de basisbehoeften voor kwaliteit van leven.

Over Mpilo Foundation

Mpilo betekent ‘leven’. Leven dat voor een belangrijk deel afhankelijk is van de bereikbaarheid van basisbehoeften. De stichting richt zich voornamelijk op Zimbabwe. Bijna een derde van de huishoudens moet een half uur lopen om water op te halen. Een derde van de huishoudens in Zimbabwe heeft elektriciteit, in de rurale gebieden is dit slechts 10 procent. Zonne-energie is duurzaam. Elektriciteit betekent licht. Licht biedt veiligheid in het donker. Elektriciteit betekent ook contact met de buitenwereld. Bijvoorbeeld door een mobiele telefoon op te laden. En veel mensen in Afrika gebruiken hun mobiele telefoon voor geldaangelegenheden.

Mpilo Foundation hanteert vier criteria om te garanderen dat alle geboden hulp blijvend effect heeft.

Deze vier criteria helpen hen duurzame oplossingen te bieden. Zo wordt er gebruik gemaakt van manuele pompen, moeten de mensen zelf vooraf gezamenlijk de voorbereidingen treffen om het plaatsen van een pomp mogelijk te maken en wordt er een watercommissie samengesteld. De Mpilo Foundation bezoekt de gerealiseerde projecten jaarlijks.

HDM PIPELINES B.V.

Headquarters

+31 (0)85 1301944

www.hdm-pipelines.com

info@hdm-pipelines.com

ISO 9001 en VCA* certified

GET IN TOUCH

Follow Our Activity

A step change into pipeline management.