DE VERBINDENDE SCHAKEL

Glasvezel

HDM Pipelines vormt in de noordelijke helft van Nederland de verbindende schakel tijdens voorbereiding, aanleg en in het beheer & onderhoud van de gehele infrastructuur die hiervoor nodig is.

Ook buiten de stedelijke gebieden is er in Nederland een grote behoefte aan verbinding. Om iedereen met de online wereld aan te sluiten zijn er veel breedband (glasvezel) initiatieven. De aanleg van een glasvezelnetwerk dient met de grootst mogelijke zorgvuldigheid te gebeuren.

Het initiatief tot glasvezel komt op veel verschillende manieren tot stand. Denk bijvoorbeeld aan bewoners van een gebied die een coöperatie vormen of de ontwikkeling door commerciële marktpartijen.

Er is daarbij behoefte aan een onafhankelijke, ervaren en no-nonsens partner; deze rol is HDM Pipelines op het lijf geschreven.

HDM Pipelines is voor opdrachtgevers als gemeentes, coöperaties en stichtingen in een dergelijk traject een waardevolle en onafhankelijke partij. Wij adviseren, begeleiden en nemen zorg uit handen.
Altijd op basis van uw situatie en behoeftes.


Waarom HDM inschakelen?

 • Wij werken volledig onafhankelijk van partijen in de markt.
 • Wij hebben ervaring in concrete glasvezelprojecten (bekijk recente projecten).
 • Wij kennen uw omgeving en zijn lokaal aanwezig.Diensten van HDM


Aanbestedingsfase

HDM Pipelines helpt op dit moment in de aanbesteding van glasvezeltrajecten door o.a.:

 • Het specificeren van de wensen.
 • Het begeleiden en uitvoeren van de aanbesteding.
 • Het leveren van een second opinion.
 • Borgen dat systeem kosten efficiënt aan te leggen én te beheren is!

Aanlegfase

Tijdens de aanleg van glasvezel moeten overlast, schade en extra kosten zoveel mogelijk worden voorkomen. Maar tijdens aanleg worden ook veel definitieve keuzes gemaakt die van invloed zijn op het toekomstige beheer.

In de aanlegfase is het mogelijk om HDM Pipeline in te schakelen voor:

 • Het verzorgen van de projectleiding
 • Als technisch sparringpartner
 • Als verbindende en betrokken schakel tussen alle partijen

Gebruiksfase

Na het in gebruik nemen van het glasvezelnetwerk kan HDM Pipelines zorg dragen voor het beheer en onderhoud.
Denk daarbij aan:

 • Het beheer van de zogenaamde ‘passieve laag’ overnemen inclusief KLIC (WION).
 • De beschikbaarheid van het netwerk voor de toekomst borgen.

GLASVEZEL

Wat is dat?

Glasvezel is een vezel zo dun als een haar. Deze vezel is gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt op een snelle en betrouwbare manier verzonden met behulp van laserlicht. Glasvezel zorgt op dit moment voor de allersnelste vorm van internet.
Vanuit de maatschappij is veel vraag naar sneller en betrouwbaar internet. Vooral in de buitengebieden is het vaak lastig om een goede en snelle internetaansluiting te verkrijgen door de beperkingen van de ‘ouderwetse’ telefoon- of televisiekabel.

Een glasvezelnetwerk heeft een grote invloed op de leefbaarheid van een gebied. Vooral buitengebieden die last hebben van leegloop en leegstand, kunnen na aanleg van glasvezel toch weer interessante woon- of bedrijfslocaties zijn. Door te zorgen voor een goede en snelle internetverbinding ontstaan nieuwe en mogelijkheden voor diensten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, economie en cultuur.


HDM PIPELINES B.V.

Headquarters

+31 (0)85 1301944

www.hdm-pipelines.com

info@hdm-pipelines.com

ISO 9001 en VCA* certified

GET IN TOUCH

Follow Our Activity

A step change into pipeline management.